;
In Flanders' Fields 59 - Piet Swerts - Heilige Seelenlust Heilige Seelenlust - Piet Swerts Oratorium voor sopraan, tenor, kinderkoor, vrouwenkoor, mannenkoor.. Product #: 92059 Regular price: $0.00 $0.00

In Flanders' Fields 59 - Piet Swerts - Heilige Seelenlust

Piet Swerts - Heilige Seelenlust
CD-ID: 92059

Price: €0.00

* Choose desired format:
- +

Description

Heilige Seelenlust - Piet Swerts

Oratorium voor sopraan, tenor, kinderkoor, vrouwenkoor, mannenkoort, twee harpen, twee altblokfluiten, twee piano's, strijkorkest en blazersensemble

1. Jesu, meine Freund und Lust

2. Komm doch und Küss mich

3. Schwarz gebrannt

4. Sag mir, Geliebte

5. Prächtig und schön

6. Mein Freund kommt zu mir

7. Nachts lieg ich auf dem Bett

8. Preisen will ich

9. O quam sauvis

10. Komm, meine Braut

11. Verzaubert hast du mich

12. Meine Braut ist ein Garten

13. Kommt doch, ihr Winde

14. Ich komm in den Garten

15. Wer leuchtet so schön

16. Ich will dich Lieben

17. O quam sauvis (2)

18. Finale - Lege mich 

Uitvoerders:

Ann De Renais, sopraan

Jan Caals, tenor

Koren en Orkesten Lemmensinstituut

Saskia Van Keer, leader

Edmond Saveniers, dirigent

Het oratorium Heilige Seelenlust is op velerlei vlakken een ongewoon werk. Er is de verwevenheid van Hooglied uit de Bijbel met de gedichten van Angelus Silesius en er zijn de drie koren, twee orkesten en twee solisten, die niet alleen dialogeren maar ook nauw verbonden zijn met het verloop van de poëzie die op een consequente wijze werd verdeeld over de vocale partijen.

Deze compositie is weliswaar gestoeld op modaliteit en polyfone schrijfwijzen, maar hertaald binnen de eigentijdse muzikale context. De muzikale gelaagdheden zijn veel complexer en de toegepaste canontechnieken zijn een spin-off van de compositietechnieken uit de renaissance. Het klinkend resultaat is verrassend.

Ten slotte draagt het geheel van het werk door de inhoud van de tekst en de verklanking ervan een uitermate positieve boodschap met zich mee. Het is geen dramatisch werk, maar veeleer een feestelijk werk met zeer veel klankkleur, rijk aan melismen, een wellust voor het oor en zeer toegankelijk voor een groot publiek.